Dick Jaspers countert aanval van Blomdahl

03-07-2011

Gepubliceerd door frits bakker

© © Gerard ten Lohuis
Dick Jaspers viert zijn overwinning op Torbjörn Blomdahl.

Aan het eind van een lange avond was Dick Jaspers weer op zijn best. De Nederlander had een 2-0 voorsprong verspeeld tegen Torbjörn Blomdahl, zijn tegenstander rook plotseling kansen, maar in een razendsnelle laatste set, die Jaspers met 15-2 won in twee beurten, plaatste hij zich voor de halve finales. Daarin speelt Jaspers morgen tegen Caudron, Dani Sánchez treft de Koreaan Jae Ho Cho.

Torbjörn Blomdahl bedacht na zijn partij tegen Jaspers: ,,Ik word ouder en heb meestal een slechte start.’’ De comeback in de partij was niettemin indrukwekkend: Jaspers won eerst met 15-8 en 15-9, Blomdahl antwoordde met 15-6 en finishte in de vierde set op 12-12 met een serie van drie.
Jaspers: ,,Het was geen kwestie van concentratie, ik heb alleen wat kleine foutjes gemaakt en Torbjörn blijft natuurlijk een fantastische tegenstander en vechter. Hij strafte het op zijn manier af, maar gelukkig kon ik sterk finishen.’’

Jaspers speelde 2.250 gemiddeld, Blomdahl 1.814 op een avond die werd gekenmerkt door hoge scores. Dani Sánchez speelde zelfs het hoogste gemiddelde tegen Roland Forthomme (2.500), de Belg eindigde ook met 1.687 en Jae Ho Cho met 1.933.

Frédéric Caudron gooide vanavond de deur dicht voor Nikos Polychronopoulos, die in de euforie van zijn overwinning op Filipos Kasidokostas zijn kansen niet kon benutten. De partij tussen de twee snelste spelers uit het circuit kreeg daardoor niet de spanning die was verwacht. De Belg heerste en kon zijn meesterschap tonen, ook op de momenten dat hij in de slotfase twee keer de finish miste. Zijn tegenstander miste daarna op een millimeter en zag de partij uit zijn vingers glippen: 15-11, 15-3, 15-14.

Jae Ho Cho, gesteund door de Koreanen die uit het toernooi liggen,  tekende het vonnis over Jef Philipoom. De Belg wekte maar één keer de indruk dat hij nog kon terugkeren in de wedstrijd, toen hij na 15-10 in de eerste set de tweede set won met 15-13, maar hij kon op het eind de aanvallen van zijn tegenstander niet meer pareren.

Dani Sánchez versloeg Roland Forthomme zonder ook maar een moment in de problemen te komen. De Spanjaard startte met 15-3 in 3 beurten, zat vanaf het begin in zijn ritme en dwong Forthomme tot achtervolgen. De Belg slaagde daar nauwelijks in en verloor de laatste sets met 15-11 en 15-12.