Drie keer goud Sven en Steffi Daske

07-11-2018

Gepubliceerd door frits bakker

© © Magazine Touch
Sven Taske won zijn tweede titel: vlnr Thomas Nockemann, Arnd Riedel, Sven Daske, Markus Melerski

BAD WILDUNGEN - Al in het eerste deel van de Duitse kampioenschappen multi-disciplines in Bad Wildungen hebben de 41-jarige Sven Daske en zijn vrouw Steffi drie keer goud gescoord. De hattrick werd geopend door Sven met de titel in het vrij spel, daarna won hij ook het kader 47/2. Zijn vrouw Steffi won dinsdag het kampioenschap driebanden voor vrouwen. De Duitse kampioenschappen zijn op de helft van een week, waarin zo'n 500 biljarters om de titels strijden.

Sven Daske had er een boeiende finale voor nodig om de titel in het kader 47/2 te veroveren. De speler van SCB Langedamm versloeg Markus Melerski met 200-198 in zeven beurten. Thomas Nockemann verloor in de halve finale van Melerski en eindigde samen met Arnd Riedel op de derde plaats.

Thomas Nockemann won twee partijen in de groepsfase in twee beurten.

Voor Sven Daske was het al de tweede titel op deze Duitse kampioenschappen. In de komende dagen heeft hij nog twee kansen op goud. Steffi Daske haalde de titel in het driebanden voor vrouwen in de finale tegen Christine Shuh, die ze versloeg met 17-10 in 40 beurten. Het niveau lag over de hele lijn niet heel hoog. Slechts twee van de 15 partijen werden binnen de 40 beurten uitgespeeld. Steffi Daske speelde de beste partij tegen Jennifer Assmann in de halve finale: 20-9, 0.952 gemiddeld. Het algemeen gemiddelde van de kampioene was 0.544.

De vier dames op het podium: Christine Shuh, Steffi Daske, Jennifer Assmann en Katja Titze