10-06-2011

Gepubliceerd door frits bakker

© © Kozoom foto
Klaus Bosel kijkt toe, zijn tegenstander Ruben Legazpi is aan stoot.

Twee Duitse biljarters, in leeftijd minstens twee keer zo oud als hun jeugdige Spaanse tegenstanders, zaten na de partijen gezamenlijk te dineren. De 53-jarige Klaus Bosel kon trots zijn op zijn overwinning op Ruben Legazpi, de nummer één van de Spaanse ranglijst. De 41-jarige Volker Marx leek ook één set lang dicht bij een sensatie tegen Javier Palazón, maar verloor uiteindelijk met 2-1.

FC Elversberg had nog een minimale kans om ten koste van Caseta Nova de halve finale te bereiken. De Duitsers moesten dan me 8-0 winnen, maar die kans was natuurlijk minimaal. Jef Philipoom, toeschouwer tijdens die eerste twee wedstrijden, zei later: ,,Dan hadden we op de eerste dag de wedstrijd tegen Clichy moeten winnen of gelijkspelen. Die kansen zijn er zeker geweest. Ik had met een beetje meer geluk van Eddy Merckx kunnen winnen.’’

Klaus Bosel en Volker Marx, allebei afkomstig van Elversberg, mochten niettemin met een trots gevoel de arena van Agipi verlaten. Bosel speelt al dertig jaar in de bundesliga, speelt af en toe wedstrijden rond de 1.500 en verraste ook tegen Ruben Legazpi, eerst met 15-7 in de eerste set, dan verloor hij 15-5 in de tweede en in de derde nam de Duitser een voorsprng van 14-1. Legazpi kwam in twee beurten terug tot 14-10, toen maakte Bosel de partij uit.

Javier Palazón kwam pas in zijn ritme na een verloren set in veertien beurten (15-10). Daarna nam de Spanjaard het initiatief en won de twee volgende sets met twee keer 15-6.

Caseta Nova wordt eerste in de poule en speelt morgen de halve finale tegen FC Porto.