commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© © Gülsen album
Gülsen Degener met drie gouden sterren: drie keer vijf titels in Turkije

ISTANBUL - Het Turks kampioenschap driebanden is voor de 15e keer op rij gewonnen door Gülsen Degener. Doğukan Çorbacı is de winnaar bij de junioren. De derde en laatste Grand Prix, die meetelt voor de titelstrijd, werd gespeeld in de MAX biljartclub van İlhan Aydın, Umut Öntaş, Murat Tüzül en Semih Saygıner. Gülsen Degener won twee van de drie toernooien en versloeg in de laatste finale Ayşegül Fendi met 30-23. De nummers twee en drie van het kampioenschap zijn Ayşegül Fendi en Güzin Muyde Karakasli. Het eindtoernooi werd gespeeld met 8 speelsters.

Gülsen Degener: ,,Het was nog nooit zo spannend geweest, want drie speelsters konden nog kampioen worden. Ik was door een gebroken voet niet goed in de eerste Grand Prix in Antlya, die werd gewonnen door Güzin Muyde Karakasli, die de finale won van Ayşegül Fendi. Ik werd derde, maar won daarna wel het tweede toernooi in Ankarra in de finale tegen Fendi. De overwinning in dit derde toernooi was beslissend voor de titel.''

De 15-voudige kampioene is inmiddels afgereisd naar de World Cup locatie in Sharm El Sheikh. Gulsen: ,,De eerste twee van het kampioenschap, ik als kampioen en Fendi als nummer twee, spelen in februari het Europees kampioenschap en gaan voor Turkije ook naar het WK in Nederland.''

Doğukan Çorbacı won het kampioenschap voor junioren in de finale tegen Mustafa Kılıç met 30-25. Derde in de eindstand werden Batuhan Bilgin en Seymen Özbaş.