14-05-2011

Gepubliceerd door

© © Archief
Huub Wilkowski werd uitgeschakeld ondanks een serie van tien.

VLAARDINGEN – De 61-jarige Herman Slikker was vorig jaar de revelatie van de Masters en laat ook in de Grand Prix in Vlaardingen zien dat hij in zijn beste dagen een reuzendoder is. Vanmiddag in de kwartfinales versloeg hij voormalig Nederlands kampioen Jean Paul de Bruijn met cijfers die er niet om liegen: 50-44 in 30 beurten, een gemiddelde van 1.666 voor de gepensioneerde postbode.

Het brengt hem in de halve finales van het toernooi, waarvoor Dick Jaspers zich plaatste met een overwinning op Jan Arnouts, Ad Koorevaar die won van Huub Wilkowski en Jean van Erp die Jeffrey Jorissen versloeg.

Jean van Erp toonde een uitstekende vorm en speelde de partij van 50 uit in 25 beurten met een hoogste serie van acht. Dick Jaspers deed één beurt meer over zijn wedstrijd tegen Jan Arnouts, die vijftien punten tekort kwam (50-35 in 26).

Huub Wilkowski maakte weliswaar de hoogste serie (10) tegen Ad Koorevaar, maar kwam aan de finish acht punten tekort.

De halve finales geven twee interessante partijen te zien: de twee uitblinkers van vanavond, Dick Jaspers en Jean van Erp staan tegenover elkaar. Herman Slikker speelt tegen Ad Koorevaar.