Jonge talenten in EK onder zeventien

23-04-2014

Gepubliceerd door frits bakker

© © Poster Lorient
Het Europees kampioenschap jeugd onder zeventien, van 25 tot en met 27 april in Lorient

LORIENT - Vier jonge Franse talenten, drie Belgen, twee Nederlanders en een Duitser spelen dit weekeinde (25-27 april) het Europees kampioenschap driebanden voor jeugd onder 17 jaar. Het toernooi wordt georganiseerd door de Franse bond en gespeeld in Billard Club CEP Lorient.

De lokale speler Gwendal Marechal is met een gemiddelde van 1.000 geplaatst en is één van de favorieten. De Nederlander Michael Vink deed vorig weekeinde ook mee aan het Europees kampioenschap onder 21 en werd daar vijftiende.

De Franse stad Lorient, met 60.000 inwoners, ligt aan de zuidkant van Bretagne en is onder meer bekend als start- en aankomst plaats van etappes in de Tour de France. De laatste keer was in 2011 toen een etappe startte in Lorient en aankwam op de Muur van Bretagne: Cadel Evans won voor Alberto Contador en Alexandre Vinokourov.

Enzo Riquart, die op het laatste EK in Brandenburg tweede werd, behoort ook tot de kanshebbers.

Het toernooi bestaat uit twee groepen van vijf. De top vier van elke groep gaat door naar de kwartfinales. De voorronden starten vrijdag om 10.00 uur, de kwartfinale is zaterdag op het eind van de dag. Zondag is de halve finale om 10.00 uur, de finale na de middag.

De wedstrijden worden gespeeld op de matchtafel naar 20 punten in de groepsfase en 25 in de finale fase met een beurtenlimiet van 50.