Murat Naci Coklu eerste winnaar in Turkije

Gepubliceerd door frits bakker

commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© Turkse biljartbond
Murat Naci Coklu won het eerste Grand Prix toernooi en leidt de ranglijst in Turkije

ANTALYA - Met een recordaantal deelnemers van 1495 heeft de Turkse biljartfederatie in Antalya de eerste Grand Prix individueel en het Turks kampioenschap voor teams gehouden. Murat Naci Coklu won het eerste Grand Prix toernooi in de finale tegen Turgay Orak, het nieuwe team van FBN Tekstil BSK met Murat Naci Coklu, Tayfun Tasdemir, Gökhan Salman en Can Capak is de teamkampioen. Gülsen Degener won de Grand Prix in Antalya bij de dames in de finale tegen Güzin Müjde Karakasli. Het toernooi werd gespeeld in een ander hotel dan waar dit jaar de eerste World Cup in Antalya wordt gehouden.

De finale van het individuele toernooi was een snelle partij, waarin Coklu de betere was van Orak met 40-29 in 16 beurten. In de halve finale werd de kraker tussen Murat Naci Coklu en Tayfun Tasdemir gespeeld. Coklu won met 40-37 in 19 beurten. Turgay Orak won in de andere halve finale van Haci Arap Yaman met 40-36 in 34 beurten. In de kwartfinales werden Ömer Karakurt, Adnan Yüksel, Can Capak en Berkay Karakurt uitgeschakeld door Yaman, Orak, Coklu en Tasdemir. Semih Sayginer verloor in de achtste finale van Ömer Karakurt met 40-21 in 23 beurten. Tolgahan Kiraz, die de beste partij speelde tegen Arslan Tuncay (40-16 in 12, serie 16) werd een ronde later uitgeschakeld door Berkay Karakurt met 40-36 in 32.

Murat Naci Coklu is door de overwinning in de eerste Grand Prix van dit jaar de leider van de Turkse ranglijst. Over het hele seizoen worden 4 Grand Prix toernooien gespeeld.
Het Turkse biljarten heeft met FBN Tekstil BSK uit Bursa, gesponsord door de grote Japanse firma Daikin, een nieuw topteam voor de strijd in de Europacup. Het is de opvolger van Gaziantepspor, de winnaar van de Europacup twee jaar geleden en vorig jaar finalist. Mecidieköy was de nummer twee en zal ook deelnemen aan de voorronden van de Europacup in Porto. Voor dit team spelen Birol Uymaz, Selim Özden, Ahmet Bayatli en Ilhan Urkut. De top vijf van het teamkampioenschap werd gecompleteerd door SK Düzce, SK Modi en Dolunay SK. Er waren 24 deelnemende teams.

Gülsen Degener won bij de dames de finale van Güzin Müjde Karakasli met 30-14 in 38. In de halve finales werden Aysegül Fendi en Arzu Gök uitgeschakeld.