commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© © John Langhoff
Lupe Cruz, George Pawelski en Paul Navarette.

CHICAGO - Paul Navarette en Lupe Cruz zijn gedeeld als winnaar geëindigd in het USBA Tour B toernooi in Chicago, Illinois. Beide spelers eindigden in de finale poule met zes overwinningen en één verliespartij. Volgens het toernooireglement zou er een play-off worden gespeeld, maar Navarette en Cruz voelden zich vermoeid en besloten de hoofdprijzen (2000 dollar voor de winnaar, 1500 voor de nummer twee) te delen.

Het toernooi werd gespeeld in Chris's Billiards met 28 spelers in de voorronden. Daarna werden drie poules van zes gevormd, waarvan de twee winnaars naar de finaleronde gingen.

Brian Haff werd ongeslagen winnaar van Poule A voor Paul Navarette, George Pawelski won Poule B voor Lupe Cruz en David Camarena bleef ongeslagen in Poule C voor Thang Le. Aan de finale groep werden door loting Elmi Faek en Jim Shovak toegevoegd.

Lupe Cruz verloor één van zijn zeven partijen in de finalepoule tegen George Pawelski. Paul Navarette verloor alleen van Lupe Cruz, waardoor beide spelers gelijk eindigden. George Pawelski verloor twee wedstrijden (van Navarette en Jim Shovak) en eindigde als derde op het podium.

De winnaar verdiende 30 ranking punten, de nummers twee en drie 18 en 15.

De eindstand:

1 Lupe Cruz, 6 punten, 168 caramboles en Paul Navarette 6-163, 3 George Pawelski 10-156, 4 Brian Haff 8-152, 5 David Camarena 6-159, 6 Thang Le, 7 Jim Shovak, 8 Elmi Taek.