Poly naar titel: geluk van de sterkste

21-05-2017

Gepubliceerd door frits bakker

© © Korralli Club
Nick Polychronopoulos op het hoogste podium met Dionisis Tsokantas, Apostolos Balogiannis en Kostas Kokkoris

ATHENE - De Griekse titel in het driebanden is weer voor Nikos Polychronopoulos, die zijn vierde op rij behaalde. Maar nooit had de beste Griek op de wereldranglijst zo veel geluk nodig om zich kampioen te noemen. ,,Het geluk van de sterkste'', bekende hij zelf na het laatste van vijf Grand Prix toernooien die meetelden voor het kampioenschap. Dionisis Tsokantas, de winnaar van het laatste toernooi in Korrali club, was tweede op het podium voor Kostas Kokkoris en Apostolos Balogiannis.

De latere kampioen verloor in het laatste toernooi in de kwartfinales van Thomas Koukis (40-35 in 24 beurten) en had toen al het geluk van de wereld nodig om de titel toch nog te veroveren. Vier spelers hadden op dat moment kansen om de kampioen te onttronen: Kostas Kokkoris, Apostolos Balogiannis, Thomas Koukis en Kostas Papakonstantinou.

,,Het was een dramatisch slot tot aan de laatste carambole'', concludeerde Nick Tremoulis, de sportdirecteur, aan het eind van het toernooi. Kostas Kokkoris was de nieuwe Griekse kampioen als hij in de halve finale had gewonnen van Tsokantas. Maar Tsokantas won. En Balogiannis was de nieuwe kampioen geweest als hij in de finale had gewonnen van Tsokantas. Maar Balogiannis verloor met 40-33 in 22 beurten.

Daardoor kwam de titel toch nog verrassend bij Polychronopoulos terecht, die vier van de vijf toernooien speelde en er twee won. Voor alle spelers telde het slechtste van vijf toernooien niet mee. In het laatste van de vijf toernooien werden dubbele punten uitgedeeld.

Dionisis Tsokantas versloeg in de halve finale Thomas Koukis met 40-33 in 31. Apostolos Balogiannis won van Kostas Kokkoris met 40-31 in 34.