28/06/2015

Publicado por frits bakker

© © Sporting
Het team van Sporting met Caudron en Van Kuyk greep de titel in Portugal

LISSABON - Het team van Sporting CP is kampioen geworden van Portugal in de slotronde met zes teams. De nieuwe kampioen met Frédéric Caudron, Frans van Kuyk, Jorge Theriaga en Joaquim Alves eindigde in de rangschikking met gelijke matchpunten als FC Porto: dertien uit vijf wedstrijden.

Het teamgemiddelde van FC Porto was beter dan dat van Sporting CP (1.283 tegen 1.119), maar in de Portugese final six telt in dat geval het onderlinge resultaat. Sporting versloeg FC Porto met 6-2.

Die wedstrijd was het hoogtepunt van het toernooi: Frédéric Caudron versloeg Dick Jaspers met 40-32 in 19 beurten, Frans van Kuyk won met 40-32 van Dani Sánchez in 19 beurten en Joaquim Alves versloeg Joao Ferreira met 40-33 in 50. Rui Costa was de enige winnaar voor Porto met 40-39 tegen Jorge Theriaga in 30 beurten.

Sporting CP leidde in de eindstand voor FC Porto. Derde werd SL Benfica met 11 punten, 4e FC Leca met 10 voor Norton de Matos met 8 en Alap met vijf punten.

Dick Jaspers speelde de beste partij van het toernooi: hij versloeg zijn landgenoot en Nederlands kampioen Jean van Erp met 40-14 in 12 beurten.

Dick Jaspers en Dani Sánchez met FC Porto naar een tweede plaats.