28-09-2014

Gepubliceerd door frits bakker

© © Edmund Mevissen
Dani Sánchez won de finale tegen het Spaanse talent David Martinez

LLINARS DEL VALLES - Dani Sánchez kan weer een nieuw succes toevoegen aan zijn gigantische erelijst. De Spanjaard werd winnaar van de Grand Prix van Llinars del Vallei, de eerste grote test voor de Spaanse topspelers die meetelt voor de ranglijst. Super Dani bewaarde het beste voor het laatst en versloeg in de finale David Martinez met 40-23 in zestien beurten. David Martinez, die in de World Cup van Porto ook al schitterde, toonde opnieuw zijn progressie.

Dani Sánchez heeft zijn totaal van individuele zeges met deze winst in de Grand Prix op 44 gebracht. De overwinning in Llinars del Valles was de vierde op rij in dit soort Grand Prix toernooien. Voor David Martinez, de speler van Montcada, was het zijn eerste finale in de Spaanse Open. Hij heeft al drie bronzen medailles, in Llinars haalde hij zijn eerste zilveren plak.

De broers Legazpi, Adrian en Ruben, werden in de halve finales uitgeschakeld. Adrian, die een gemiddelde van 1.421 speelde, werd verslagen door de latere kampioen Dani Sánchez.
Ruben Legazpi had ups en downs en finishte met 1.458 gemiddeld. Hij versloeg Sintas in 36 beurten, Sergio Jimenez in 19, David Zapata in 23 en verloor de halve finale van David Martinez in 29 beurten.