Triomftocht Raimond Burgman gaat maar door

16-06-2012

Gepubliceerd door frits bakker

© © Sander Jonen
Raimond Burgman (winnaar) en Dave Christiani (tweede) na de finale in de GP van Amsterdam.

AMSTERDAM-OSDORP - De opmars van Raimond Burgman in eigen land en in zijn internationale optredens gaat maar door. In het Darts en Biljartcentrum van Sander Jonen werden vanmiddag eerst de halve finales en later de finale gespeeld van het tweede Grand Prix toernooi van dit seizoen. Raimond Burgman won het eerste in Rosmalen en nu ook het tweede in Amsterdam.

Hij versloeg in de finale Dave Christiani met 40-37 in 27 beurten en toonde zich daarmee opnieuw de meest constante speler van de cyclus.

Raimond Burgman vertelde voor het toernooi: ,,Ik ben geen speler van uitschieters, niet naar boven, maar ook niet naar beneden.'' Die reputatie maakte hij in deze Grand Prix weer volledig waar. Zijn kwartfinale met 1.904 gemiddeld was nog de beste partij. In de achtste finale werd Herman Slikker verslagen met 1.428, in de halve finale Martien van der Spoel met 40-30 en 1.538 en in de finale Dave Christiani met 1.481.

Het totale resultaat wordt ook vertaald in de eindstand: Raimond Burgman eindigde met een hoogste serie van acht, waar bijvoorbeeld Martien van der Spoel schitterde met 16, Glenn Hofman met elf, Jan Arnouts en Rob Lamboo met tien. Maar zoals altijd gaat het niet om series of hoge partijmoyennes, maar om winnen.

En dat doet Raimond Burgman al het hele jaar door vanaf het Kersttoernooi, in het Europees kampioenschap, waar hij alleen Filipos Kasidokostas voorrang moest verlenen, in de Grand Prix van Rosmalen, in de Nederlandse play-offs voor team en vandaag ook weer in de finale van de Grand Prix in Amsterdam.

Dit is het seizoen van Raimond Burgman en dat blijft het nog wel even als het aan de speler zelf ligt. ,,Ik ga na deze Grand Prix eerst maar eens lekker op vakantie om mezelf op te laden voor de rest van het jaar'', vertelde hij. Hij heeft het dik verdiend, want in een half jaar tijd won Burgman grof gerekend meer dan in zijn laatste tien jaar samen.

Dave Christiani, die wel met ups en downs speelde in de Grand Prix van Amsterdam, eindigde toch nog op een keurige tweede plaats, omdat hij in de halve finale Jeffrey Jorissen met 40-26 in 25 beurten achter zich liet.