12-02-2016

Gepubliceerd door frits bakker

© © Ataturk sportcentrum
Het winnende Turkse team met Tasdemir, Caudron, Gürer, Capak, Adigüzel, Salman en Coklu

BURSA - Het sterke Turkse team van Giazantepspor met onder andere Frédéric Caudron, Tayfun Tasdemir, Murat Naci Coklu, Can Capak en Gökhan Salman heeft het teamkampioenschap van Turkije veroverd na een overwinning in de finale tegen Mecidiyeköy Spor. Het toernooi werd gespeeld in het Ataturk sportcentrum in Bursa, waar vorige week de World Cup werd georganiseerd. Giazantepspor en Mecidiyeköy vertegenwoordigen Turkije in de Europese voorselectie.

De nieuwe kampioen van het land speelde zeven wedstrijden, won er zes en speelde één keer gelijk. De resultaten van de vier spelers van Giazantepspor: Frédéric Caudron 40-21 in 14 beurten, Can Çapak 40-25 in 24, Murat Naci Coklu 25-37 in 22, Tayfun Tasdemir 33-27 in 20. Toen de beslissing was gevallen, werden de laatste twee wedstrijden stilgezet.

Het toernooi werd in de voorronden gespeeld met 28 teams in poules van vier en vanaf de achtste finales knock out naar 40 caramboles.
De teamsamenstelling van de verliezende finalist was:
Birol Uymaz, Ahmet Bayatlı, Selim Özden, Ilhan Ürküt.

De semi-finales gingen tussen Mecidiyeköy en Sakarya universitesi (Hakan Incekara, Savas Bulut, Murat Celik, Tolgahan Kiraz. Gaziantepspor speelde tegen Etasis (Ahmet Alp, Hamit Akkaya, Furkan Senel, Yavuz Güngördü).
Het team met Adnan Yüksel, Lütfi Cenet, Yılmaz Özcan en Emrullah Basegmez had afgezegd voor deelname vanwege te weinig prijzengeld