Logonewstvcommunitystore

Game Icon3-Cushion

Twee Koreanen, geen Caudron

01/29/2012

Published by frits bakker

commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© © Didier Fioramonti
Kyung-Roul Kim (midden) en de begeleiders William Oh en WooJin Park volgen de partij van Sung-Won Choi.

SCHILTIGHEIM – Aan de eindstreep van de groep met twee Koreanen, Frédéric Caudron als grote favoriet en Nikos Polychronopoulos en Jef Philipoom als outsiders waren de hoofdprijzen voor Kyung-Roul Kim en Sung-Won Choi.
Het Aziatische feestje werd compleet gemaakt in de laatste partij: Kyung-Roul Kim was al geplaatst, Sung-Won Choi, de winnaar van de Agipi Masters vorig jaar, schakelde op de valreep Frédéric Caudron uit.

De kopman van het team van Agipi blonk nog maar eens uit met een serie van vijftien, maar miste daarna de vorm om de Koreaan te bedwingen.

Caudron domineerde de eerste helft, kwam met 7-1 voor, met 22-9 na zijn serie van 15, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Choi kwam met zes en negen voor het eerst aan de leiding met 32-31, liep daarna uit naar 38-31 en 42-36 en was toen door de haperende Caudron niet te stoppen: 50-44 in 25.

De Koreaan toonde zijn blijdschap na zijn laatste punt, zoals Kyung-Roul Kim dat gisteravond nog uitbundiger deed. Voor Choi wordt het een weerzien in de finale, waaraan hij een prachtige herinnering bewaart.

Frédéric Caudron voerde geen excuses aan voor zijn uitschakeling: ,,Ik heb kansen genoeg gehad, ik was gewoon niet goed genoeg. De concentratie was er kennelijk niet. Ik speelde in deze dagen bij momenten goed, zoals bij die hoge series, maar was daarna mijn gevoel weer ineens kwijt. Dat is hard afgestraft en natuurlijk doet het pijn om er niet bij te zijn in dit toernooi. Maar zo is het vaak in topsport: je kunt topvorm niet bestellen.’’

Nikos Polychronopoulos en Jef Philipoom speelden in dezelfde ronde een partij die niet meer van belang was voor de plaatsing. De Griek won met 50-43 in 39 beurten.

Comments