Aziaten spelen vele toernooien in Europese crisistijd

27-10-2020

Gepubliceerd door

© © Tran facebook
De winnaar van het Vietnamese toernooi, Thanh Luc Tran, versloeg Nguyen Quoc Nguyen in de finale

SEOUL/HOCHIMINH - In de bekende Europese biljartlanden liggen toernooien, competities en wedstrijden stil in deze sombere weken van de COVID-19 crisis. Aan de andere kant van de wereld, in Zuid-Korea en Vietnam, is de sportwereld terug naar normaal gekeerd. Vele Koreaanse en Vietnamese biljarters spelen toernooien met honderden deelnemers. Juntae Kim won in Seoul een toernooi in de finale tegen Jung-Han Heo. De onbekende Vietnamees Thanh Luc Tran (30) won de finale van een toernooi in HoChiminh tegen Nguyen Quoc Nguyen, die op dezelfde dag de OneCarom Challenge speelde. Deze week, donderdag, gaat in Seoul ook de volgende ronde van start in de teamcompetitie van de PBA.

Thanh Luc Tran is een van de nieuwe sterren, zoals er honderden zijn in Vietnam. ,,Veel onbekende Vietnamese spelers halen een hoog niveau, maar als ze naar grote toernooien gaan, worden ze snel uitgeschakeld'', aldus een van de Vietnam watchers. De 30-jarige Thanh Luc Tran groeide boven zichzelf in het toernooi met zo'n 200 deelnemers. In de finale versloeg hij Nguyen Quoc Nguyen met 40-33 in 27. Nguyen schakelde in de kwartfinales Dinh Nai Ngo uit, tegen wie hij vandaag in de Challenge speelt. In de halve finale won hij van een beter bekende tegenstander, Do Nguyen Trung Hau.

Juntae Kim, die in 2011, 2012 en 2015 op het podium stond van het WK voor junioren (twee keer tweede, één keer derde) won het toernooi in Seoul door Jung-han Heo te verslaan met 40-32 in 20. In de halve finale versloeg de latere winnaar Choong-Bok Lee met 40-29 in 22. Jung-han Heo won in de halve finale van Jung sub Kim.