Can Çapak verslaat Turkse top en wint toernooi

commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© © Turkse Biljart Federatie
Het podium van het tweede toernooi voor het Turks kampioenschap in Ankara

ANKARA - Twee nieuwe namen stonden in de finale van de tweede Grand Prix in de strijd om het Turks kampioenschap, die in het Turks federatiecentrum in Ankara werd gespeeld. Can Çapak en Berkay Karakurt stonden in de finale voor een groot publiek op de schermen van TRT Spor Yıldız en op billiards.com.tr. Çapak was de winnaar. In totaal deden 574 spelers en speelsters mee aan het toernooi. Can Capak versloeg aan de finish Berkay Karakurt met 40-31 in 29 beurten (1.379-1.107).

De kampioen won in de halve finale van Semih Saygıner met 40-26 in 23 beurten en drukte zijn stempel op de finale. Capak schakelde zijn sterke tegenstanders één voor één uit op weg naar de finale. Hij won de kwartfinales van Tayfun Taşdemir met 40-22 in 19 beurten. In de partij bij de laatste 16 versloeg hij Ömer Karakurt met 40-36 in 32. Kampioen Can Çapak sprak zijn gevoelens uit met de volgende woorden: ,,Het is een genoegen en trots om de kampioen te zijn in het eerste toernooi van onze nieuwe faciliteit. Het was een moeilijk toernooi met een druk toernooischema. Heel erg bedankt aan mijn sponsors en iedereen die me heeft gesteund.''

De andere finalist, Berkay Karakurt, maakte indruk door in de halve finale van Tolgahan Kiraz te winnen met 40-32 in 25 beurten met een serie van 12. Karakurt versloeg zijn meester Lütfi Cenet in de kwartfinales met 40-36 in 25 beurten. In de partij bij de beste 16 versloeg hij Gökhan Salman met 40-38 in 19.

In de kwartfinales verloor Yılmaz Özcan met 40-36 in 26 beurten van Tolgahan Kiraz. Yavuz Güngördü verloor met 40-14 in 14 beurten van Semih Saygıner. Sayginer noteerde in deze wedstrijd een schitterende reeks van 18. Tayfun Taşdemir versloeg Murat Naci Çok met 40-25 in 18. Daarna verloor hij van Capak.

De officiële openingsceremonie van de faciliteit van de Turkse biljartfederatie, die werd gebouwd in de wijk Gölbaşı in Ankara, vond ook plaats tijdens het toernooi.