commentlinktwitterfacebook
thumbnail
© © Kozoom/Harry van Nijlen
Richard Bitalis begint getergd aan de inhaalrace tegen Stefan Spilleman

ZUNDERT – Voor het team van Dallinga/Frans Bevers is het halve werk al gedaan, TOVV.nl/MCR had een slechte start in de kruisfinales, maar heeft de kopmannen voor morgen een ook aardig perspectief voorgeschoteld. De twee grote kanshebbers voor bekerwinst leiden allebei met 4-0, Dallinga met een veel gunstiger setsaldo.

Dallinga haalde die voorsprong tegen A1 Biljarts het meest overtuigend. Jean Paul de Bruijn was supersnel aan de finish tegen Martien van der Spoel, hoewel met een benauwde start (15-14), maar daarna met twee sterke sets en een slotserie van dertien in de derde set (15-7 in 4).

Glenn Hofman kende even een korte hapering tegen Addy Wienk, die hij na 15-6 (9) in de eerste set liet terugkomen tot 1-1 (15-6 in 14). Met zijn eindrush had de Hagenaar de zaken weer onder controle en liep hij met 15-4 (10) en 15- over zijn tegenstander heen.

Jan Kikken, die af en toe eens een kreet vanaf de tribune liet neerdalen, zag het met genoegen aan. De Limburger kan rustig gaan slapen met Frédéric Caudron en Eddy Leppens voor morgen als afmakers achter de hand.

TOVV.nl/MCR, dat zo’n superieure laatste voorronde partij speelde, speelde in de eerste sets tegen Holland Mineraal kennelijk met de daver op het lijf. Want Dave Christiani, normaal toch een veel betere biljarter dan Jelle Pijl, keek na twee sets tegen een 2-0 achterstand aan (15-10 in 11 en 15-10 in 15).

Het werd nog zorgwekkender, omdat ook Richard Bitalis op de andere tafel zijn eerste set verloor van Stefan Spilleman (15-8 in 15) en in de tweede set op de rand van de afgrond balanceerde, maar uiteindelijk in de 22e beurt ontsnapte met 15-14 winst.

Daar stond het 1-1 in sets dus, op de andere tafel keek Christiani tegen een 2-0 achterstand aan. Wat was er over van de hegemonie van TOVV, in die eerste partijhelft toen Christiani in de vierde set zelfs ook nog tegen een 12-0 achterstand aankeek. De kopman, Eddy Merckx, zag het zorgelijk aan vanaf de tribunes.

De ommekeer van de curieuze partij kondigde zich eerst aan bij Bitalis, daarna kwam ook Christiani in zijn ritme, omdat Pijl bezweek onder de druk en zelfs al dacht dat hij de wedstrijd na 2-1 in sets had gewonnen.

De Fransman won zijn twee laatste sets met 15-11 (15) en 15-8 (16). Christiani zag na 15-10 en 15-12 (2-2 in sets) zijn tegenstander nog wel een 10-7 voorsprong nemen, maar toonde zich in de laatste beurten de speler met de langste adem (15-13).