Drie Fransen en Patrick Niessen voor de halve finale

28-03-2021

Gepubliceerd door frits bakker

comment4linktwitterfacebook
© © Hervé Lacombe
Willy Gérimont, een van de twee ongeslagen spelers, zondagmorgen tegenstander van Patrick Niessen

ANDERNOS - De vier spelrs voor de halve finales in de Classic Race Challenge, georganiseerd door de CEB en Kozoom, zijn de Fransen Willy Gérimont, Brahim Djoubri en Johann Petit en de Belg Patrick Niessen. De eerste halve finale is tussen Niessen en Gérimont om 10.00 uur zondagmorgen, de tweede halve finale tussen Djoubri en Petit om 12.00 uur. De winnaars spelen om 15.00 uur de finale van het toernooi. Marek Faus werd uitgeschakeld met het beste algemeen gemiddelde. Willy Gérimont en Brahim Djoubri zijn de twee spelers die ongeslagen bleven.

Enkele scores van de eerste twee dagen in de dubbele knock-out: op vrijdag in de eerste helft werden 2240 punten gemaakt in vijf wedstrijden, met tien optredens over één uur spelen. Dat wil zeggen: 224 punten per uur voor alle acht deelnemers. In het tweede deel werden 2362 punten behaald in vijf wedstrijden, 236 punten per uur.

De beste score van zaterdag kwam op naam van Marek Faus in zijn partij tegen Magali Declunder: 314 voor de Tsjech tegen 212 voor de Franse speelster, die haar tegenstander meer dan 40 minuten kon bedreigen in een partij op hoog niveau. Marek Faus liep pas aan het eind van de partij uit naar een voorsprong van 100 punten: 314 tegen 213, Faus met een serie van 171, Declunder met een serie van 132.

Een andere sterke prestatie kwam van Willy Gérimont in zijn kwalificatiewedstrijd voor de laatste vier tegen Johann Petit: 302 tegen 262.

De wedstrijd tussen Brahim Djoubri en Patrick Niessen was een echte Hitchcock thriller. De twee spelers blijven gedurende de hele wedstrijd dicht bij elkaar. De Franse speler miste met nog één minuut te gaan en kreeg een penalty van 90 seconden, waardoor hij niet meer kon spelen. De Belg stond zeven punten achter (232-225). De opdracht in laatste minuut voor Niessen was om 7 keer te scoren, maar hij miste na drie punten onder druk van de stopwatch.

In de laatste twee kwalificatiewedstrijden van deze dubbele knock-out won Johann Petit van Marek Faus met 214-171 en Patrick Niessen van Pascal Dessaint met 230-196.