06/11/2012

Publié par frits bakker

© © De Vroone
Johnny van Mil werd winnaar in Kapelle en plaatste zich voor de Masters.

KAPELLE – Het toernooi binnen gekomen als tweede reserve, op het eind van de driedaagse als winnaar gefinisht. Johnny van Mil deed in Kapelle wat niemand had kunnen verwachten. Hij won de 3e Grand Prix artistiek nadat hij Manfred Hekerle had verslagen in de finale.

Sander Jonen, die sneuvelde in de halve finale, is de eindwinnaar van de cyclus van drie voor Rob Scholtes, Mehmet Sezer, Erik Vijverberg en Johnny van Mil.

De voorronden in de pouls leverden overwinningen op voor Manfred Hekerle en Sander Jonen, die de ranglijst aanvoerden met acht matchpunten. Sander Joenen deelde die eerste plaats in Poule B met Randy Loenen, die het toernooi ook begon als reserve.

Manfred Hekerle versloeg in zijn poule Rob Scholtes, Jean-Marie Limbourg, Erik Vijverberg en Peter van der Werf. Hij verloor alleen van Johnny van Mil.

Erik Vijverberg, de zilveren medaillewinnaar van het WK, verspeelde zijn halve finaleplaats door verliespartijen tegen Hekerle en Scholtes.
Manfred Hekerle en Johnny van Mil plaatsten zich in deze Poule A voor de halve finales.

Sander Jonen won in Poule B van Cock Ooms, Walter Crols, René Dericks en Mehmet Sezer en verloor alleen in zijn eerste partij van Randy Loenen, die als tweede eindigde met dezelfde matchpunten als Jonen.

Loenen en Jonen plaatsten zich voor de halve finale.

Daarin werd Sander Jonen verrassend verslagen door Johnny van Mil (2-0) met scores van 65.71 en 60.34. Manfred Hekerle won in de andere halve finale van Randy Loenen (2-0) met scores van 47.50 en 38.46.

Johnny van Mil liet in de finale nog een keer zijn klasse zien: Manfred Hekerle werd verslagen met 2-0 en een eindscore van 54.28 tegen 42.04.