Jose Juan Garcia beste in Argentinie

17-08-2015

Gepubliceerd door frits bakker

© © Billar Colombia
De vier finalisten met Vandenver Reina, Robinson Morales, Fernando Diaz en de winnaar Jose Juan Garcia

QUILMES – De Argentijnse club Unión was de voortreffelijke gastheer voor de Grand Prix Panamericano in Quilmes. De winnaar werd de jonge voormalig junioren wereldkampioen Jose Juan Garcia, die de finale won van Fernando Diaz met 40-22 in 27 beurten. Twee andere Colombianen, Vandenver Reina en Robinson Morales, stonden als de nummers drie op het podium.

De Grand Prix in Quilmes ging van start met ruim vijftig deelnemers uit Argentinië, Colombia, Peru, Bolivia en Uruguay, in de voorronden verdeeld in zeventien groepen van drie.

Jose Juan Garcia, de latere winnaar, begon het toernooi met een verliespartij tegen de Argentijn Sergio Romero (30-25 in 32), maar vond daarna zijn ritme en won alle volgende partijen.

Hij versloeg achtereenvolgens Jorge Malachitte (Arg) met 30-8 in 29, Harry Pena met 40-28 in 21 (en een serie van tien), de Argentijnse Adriano Paz in de kwartfinale (40-27 in 31) en in de halve van de verrassend sterke Vandenver Reina met 40-28 in 36 beurten.

Jose Juan Garcia sprak na de finale zijn grote bewondering uit voor de organisatie: ,,Ik ben heel blij dat we hier zijn ontvangen door de club in Quilmes, waar we werden behandeld als koningen.’’

De bronzen medailles waren voor Robinson Morales, die Estiven Urribe versloeg in de kwartfinale (40-27 in 28), maar in de halve finale struikelde over Fernando Diaz (40-38 in 28). Vandenver Reina overleefde de kwartfinales met penalty’s tegen Oscar Pachas en verloor in de halve finale van Garcia met 40-28 in 36.

De hoogste series waren van Garcia en Morales (10), Jose Juan Garcia speelde de beste partij: 30 in 14, 2.143 gemiddeld.

De Spaanse speler Javir Palazón, die was uitgenodigd door een vriend van de club, gaf tijdens het een toernooi een demonstratie met Fernando Diaz.