03-01-2012

Gepubliceerd door frits bakker

© © Archief
Luismiguel Avila, beste van zeshonderd Mexicanen op de ranglijst.

MEXICO – Zeshonderd Mexicanen hebben vorig jaar een cyclus van vijftien toernooien gespeeld. Daaruit is Luismiguel Avila als beste gekomen. De 51-jarige Mexicaan won vier Grand Prix toernooien, in Oaxaca, Reynosa, Apaseo en Nayarit, waarin tachtig punten voor de winnaar waren te verdienen.

Luismiguel Avila had met 428 punten een grote voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten. Tweede in de eindrangschikking was Javier Vera met 300 punten, derde Miguel Almarez met 178, na de drie podiumplaatsen eindigden Jesus Lara, Alan Campos, Rodolfo Covarrubias, Omar Gomez, Javier Ortiz, Tomas Gomez en Faustino Galvan op de volgende top tien plaatsen. Roberto Rojas, de vermaarde artistiek biljarter, eindigde op de zeventiende plaats.

De routinier Avila (27 juli 1960) speelde in negen van de vijftien toernooien mee en scoorde vooral hoog in de Grand Prix toernooien. Javier Vera won de Maestros, waarin met 120 de meeste punten voor de winnaar waren te winnen.
Avila versloeg in de finales die hij won Alan Campos, Norberto Garcia en Gustavo Ramirez.

Ricardo Olivares sloot van de 602 spelers die deelnamen aan één of meer toernooien de ranglijst.