Marco Zanetti: mijn specialiteit van het huis

25-05-2021

Gepubliceerd door frits bakker

© © Kozoom
Marco Zanetti is in the lead with 5 sets won, Antonio Montes 2 sets down

Kan de wedstrijd met een soeverein leidende Marco Zanetti na de eerste dag van de Kozoom Challenge nog omdraaien? Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat de koploper met een voorsprong van 5-3 op de Spanjaard Montes en 5-0 op de Oostenrijker Kahofer die marge in de komende dagen nog uit handen geeft. Maar de eerste klap was gelijk raak: Marco Zanetti heerste op alle fronten, Antonio Montes was een dapper vechtende runner-up.

Torbjörn Blomdahl, de excellente analist, typeerde de Italiaande koploper in de voorlaatste set als één van de beste allround spelers in de wereld: ,,Marco heeft een perfecte tempo controle, kan prachtig op posities spelen, schakelt snel over van aanvallend naar defensief spelen en blijft onder spanning optimaal scoren als de partij naar een opwindende finale gaat.'' In zijn inschatting voor de rest van de match voegde TB eraan toe: ,,Dat is natuurlijk goed nieuws voor Marco in deze wedstrijd, maar slecht nieuws voor Montes en Kahofer.''

Het positiespel van de Italiaan kwam later ook ter sprake in het vraag/antwoord gesprek na de wedstrijd. Marco, met een knipoog naar de interviewer, die vol bewondering sprak over de opbouw van de series: ,,Ja, dat is mijn specialiteit van het huis.''

Welke tegenstand kan Zanetti nog verwachten van zijn twee tegenstanders. Antonio Montes, winnaar van drie sets en één keer van start met een serie van 9, gaf als commentaar: ,,Ik speelde niet heel goed, maar ben blij met mijn drie gewonnen sets. Voor de komende dagen wil ik zeker minder fouten maken, goed opletten en het best mogelijke uit mijn spel halen.'' Arnim Kahofer: ,,Mijn start was niet goed en ik heb mijn ritme ook daarna niet kunnen vinden. Daardoor kon ik geen hoge series maken en dan kun je geen set winnen. Ik hoop me te kunnen verbeteren en meer tegenspel te geven.''

De wedstrijd ging van start met setwinst van Marco Zanetti, die uitspeelde met een serie van 7. Antonio Montes bracht de score in balans met winst in de tweede set na een start met 9. Zanetti liet zijn twee tegenstanders ver achter in de derde set (10-3-1) en was ook de betere speler in de vierde set (10-4-1). De vijfde set ging weer naar Montes (10-6-2), de zesde en zevende liep Zanetti verder uit en Montes bracht de spanning in de laatste set terug met een 10-6-4 overwinning dankzij een slotserie van 7. Dat bracht de stand na deze eerste dag op 5-3-0.