23-03-2021

Gepubliceerd door frits bakker

© © Mohamed Ardash
Sameh Sidhom met de kampioensbeker na het teamkampioenschap met Rivoli

CAÏRO - Het team van Rivoli uit Caïro is kampioen van Egypte geworden in de hoogste divisie. Het kampioensteam, dat ook de Egyptische cup won, bestond uit Sameh Sidhom, Ragay Henry, Mohsen Fouda, Hisham Saad en Hisham Halim. In de finale won Rivoli van Shooting Club met 5-1. Het team van Shooting Club werd tweede op de ranglijst voor Amateur Billiards Club, Alexandria Sporting Club, Heliopolis Sporting Club en Heliolido Club.

De teamcompetities worden jaarlijks gespeeld in Egypte in drie divisies: zes in de hoogste divisie, vijf teams in de tweede en vijf in de derde divisie. De competitie startte in januari van dit jaar, de finale was deze week.

Sameh Sidhom speelde en won voor zijn team 9 wedstrijden van de 9 die hij speelde en miste slechts 1 wedstrijd. De veelvoudig Egyptisch won in de finale met Riad Nady met 40-12 in 18 beurten en een serie van 16. Saad speelde gelijk tegen Nady, Fouda won van Ayman.

Het team van Shooting Club bestond uit Riad Nady, Mahmoud Ayman, Mohamed Abdin, Amir Magdy en Omar Adel. Amateur Club speelde met Zayed Mohamed, Ali hares, Mohammed abd el Rasoul, Khaled Hegazy en Mohamed Kamal. Alexandria Sporting Club met Ihab el Messery, Ahmed Abdallah en Mohamed Sabry.

De wedstrijden werden gespeeld volgens de COVID regels zonder publiek.

Sameh Sidhom heeft tijdens de crisis minder getraind en twee tot drie dagen gewerkt als tandarts. ,,Ik werk in de kliniek van een andere tandarts, waar ik mijn eigen patiënten behandel.'' De Egyptische nummer 9 van de wereldranglijst hoopt de internationale competitie te hervatten in de UMB toernooien in Zuid Korea in juli. ,,Ik hoop op een uitnodiging en dat de COVID situatie het toelaat om te reizen.''