04/12/2021

Published by frits bakker

© © Spaanse federatie
De winnaars van de Grand Prix tijdens de huldiging

BAEZA - In de Zuid Spaanse stad Baeza heeft Rubén Legazpi de Grand Prix gewonnen met overmacht. De Spaanse nummer één van de ranglijst versloeg Carlos Crespo in de finale met 40-22 in 24 beurten en eindigde het toernooi met 1.667 gemiddeld. De beste partij speelde Legazpi in de zestiende finale tegen Jorge Pascual: 40-25 in 16 beurten na 20-19 bij de pauze, met een serie van 17.

De Mallorcaan Carlos Crespo, die een prachtig toernooi speelde, was de runner-up nadat hij in de halve finale Alfonso Legazpi had verslagen met 40-37 in 34. Ruben Legazpi versloeg in de andere halve finale Sergio Jimenez met 40-24 in 24.

Ruben Legazpi liep na zijn toppartij tegen Pascual in de volgende ronde langs Joseba Escribano (40-30 in 30) en versloeg in de kwartfinale Jaime Sánchez Faraco, de laatste winnaar in Baeza, met 40-23 in 26.

Behalve de hoofdprijs van 1200 euro werd Rubén Legazpi ook de leider van de Spaanse rangschikking, waarin
Jaime Sanchez Faraco nu de nummer twee is. Aan het toernooi deden in totaal 84 spelers mee. Dani Sánchez was afwezig: de winnaar van 64 Grand Prix toernooien in Spanje speelt alleen nog het Spaans kampioenschap en niet meer de Grand Prix toernooien. De PBA spelers zijn niet toegelaten tot de Grand Prix toernooien.

Estela Cardoso won het toernooi bij de dames voor Ana Juarez en Luisa Lopez. De winnares haalde 0.631 gemiddeld.