24-12-2021

Gepubliceerd door frits bakker

comment1linktwitterfacebook
© © Turkse federatie
Tayfun Tasdemir, Grand Prix winnaar en de nieuwe leider van het klassement in Turkije

ANKARA - De derde Grand Prix die meetelt voor het Turks kampioenschap is gewonnen door Tayfun Tasdemir, die in de finale won van Gökhan Salman met 40-38 in 20/19. Het toernooi is georganiseerd in de arena van de Turkse biljartbond in Ankara met 206 deelnemers. Met de overwinning klom Tasdemir naar de eerste plaats op de Turkse ranglijst. De winnaar had de finale bereikt door in de halve finale te winnen van Ömer Karakurt met 40-19 in 20/19. In de kwartfionales won Tasdemir van Hakan Incekara met 40-25 en in de ronde daarvoor van Emrullah Başeğmez met 40-16.

Gökhan Salman, die in zijn carrière in de Turkse kampioenschappen voor het eerst een finale speelde en in de finalepartij met een kleine marge verloor van Taşdemir, versloeg Nejdet Yalçın in de halve finale met 40-37 in 28/27 beurten, in de kwartfinales won hij van Tolgahan Kiraz met 40-33 in 29/28 beurten.

Semih Saygıner, die de afgelopen weken de World Cup in Egypte won, verdween uit het toernooi door in de kwartfinale met 40-27 te verliezen van Ömer Karakurt in 20 beurten.

Berkay Karakurt, die tweede werd na Can Çapak in de tweede Grand Prix, werd in de 16e finale verslagen door Tolgahan Kiraz met 40-35 in 28 beurten. Murat Naci Colic, die vorige week tweede werd in het Wereldkampioenschap in Egypte, werd in de 16e verslagen met een score van 40-35 in 30/29 beurten.