Turks sterrenteam grijpt naast zege in team league

11-04-2021

Gepubliceerd door frits bakker

© © Turkse federatie
Het Turkse team van Hemsin Sports Club viert de overwinning in de play-offs van de teamliga

ANTALYA - Het Turks kampioenschap voor teams, na de Grand Prix in Antalya, is deze zondag gewonnen door het team van Hemşin Sports Club, dat in de finale de sterkste was in de ontmoeting met Elazig Yolspor. Het winnende team bestond uit de spelers Ömer Karakurt, Serdal Baş, Ufuk Kapusız en Mübin İsli, dat in de finalepartij baas was over Elazig Yolspor.

De uitschakeling van de topfavoriet, het team van FBN Billiards Sports Club met Semih Sayginer, Tayfun Tasdemir, Murat Naci Coklu en Gökhan Salman was de grote verrassing van het toernooi. Het topteam verloor in de achtste finales van Dolunay Billiards Sports Club, dat na een gelijke score (4-4) op caramboles met één punt verschil de als winnaar naar de halve finales ging: 151-150. In het team van Dolunay speelden Selahattin Kurbetli, Hakan İncekara, Osman Remzi Yurt en Volkan Çimentepe.

In totaal namen 24 teams deel aan de play-offs, die over drie dagen op 9 en 11 april in het Limak Limra Hotel werden gespeeld.

De andere twee teams in de halve finale waren Cadde Billiards Sports Club en Samsun Youth Sports Club. Een ander sterk team, Göztepe Sports Club Association met Lütfi Çenet, Berkay Karakurt, Tarık Yavuz en Sarp Kaya, werd verslagen door Kırşehir Municipality Youth Sports Club.

Halve finales

De wedstrijd tussen Hemşin Sports Club en Cadde Billiard Sports Club in de halve finale werd met 8-0 gewonnen door Hemsin Sports. Ömer Karakurt won met 40-28 in 30 beurten van Savaş Yılmaz (1.333-0.933), Serdal Baş versloeg Salih Durdu met 40-27 in 34 (1.176-0.794). Ufuk Kapusız versloeg Serkan Kahraman met 40-33 in 17 (2.352-1.941) en Mübin İsli won met 40-38 in 33 van Öner Tuncer (1.212-0.848).

Elazığ Yol spor won de andere halve finale tegen Samsun Youth Sports Club met 6-2. Metin Öztürk won met 40-39 in 37 van Uğur Oktarvacı (1.081-1.054). Yetkin Çelikel versloeg Manol Minaoğlu met 40-17 in 27 (1.481-0.629). Adem Kulak won van Mehmet Bolsu met 40-25 in 37 (1.081-0.675), Murat Macit versloeg Mustafa Özbay met 40-26 in 31 (1.290-0.838).

Hemşin Sports Club werd de trotse winnaar van het toernooi in de finale tegen Elazığ Yolspor. Ömer Karakurt won van Celal Nurhan Erdemir met 40-27 in 23 (1.739-1.174). Serdar Baş versloeg Metin Öztürk met 40-26 in 28 (1.429-0.929). De wedstrijd van Ufuk Kapusız-Yetkin Çelikel (32-21 in 33) en Mübin İsli-Murat Macit (35-25 in 28) werden niet uitgespeeld.