Turks succes voor Cenet, Akkoca en Degener

08/04/2021

Publié par frits bakker

© Ügur Oktorvaci
De drie winnaars van de Grand Prix, Denizcan Akkoca, Lütfi Cenet en Gülsen Degener

ANTALYA - Na een marathon van wedstrijden, gestart op 25 maart, eindigde vandaag in Antalya de eerste Turkse Grand Prix driebanden voor mannen, vrouwen en junioren. In de mannenfinale troffen Turgay Orak en Lütfi Çenet elkaar, Cenet was de winnaar. Bij de junioren stonden Denizcan Akkoca en Doğukan Çorbacı, Akkoca tegenover elkaar, Akkoca won de finale. In de damesfinale was Gülşen Degener de beste in de finale tegen Arzu Gök. Het toernooi kende vooral een overweldigende deelname bij de mannen met 1504 deelnemers. De Grand Prix werd gespeeld in het Limak Limra hotel im Kemer in Antalya.

Het hoogtepunt was onder meer de wedstrijd die Semih Saygıner won met 40-0 tegen Omar Karakurt in zeven beurten. Sayginer schitterde in die partij in de derde beurt met een serie van 22, de hoogste van deze Grand Prix. Maar in de achtste finale, de eerste ronde van de knock-outs, stond Sayginer tegenover dezelfde tegenstander. De jonge Turk, voormalig Europees kampioen bij de junioren, nam revanche met een overwinning van 40-38 in 19 en schakelde daarmee zijn plaaggeest uit de vorige ronde uit.

De op een na hoogste serie van het toernooi kwam op naam van Berkay Karakurt, de jongere broer van Omer met een serie van 21, die hij maakte tegen Hayri Altuntaşlar: 40-12 in 11 beurten.

Tayfun Taşdemir werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere winnaar Lütfi Çenet met 40-24 in 18/17 beurten. Muharrem Peker verloor in die ronde van Turgay Orak met 40-32 in 20. Omer Karakurt stond in de laatste 8 door zijn overwinning op Sayginer, in de kwartfinale verloor Karakurt van Murat Naci Coklu met 40-24 in 18. Op zijn beurt werd Coklu uitgeschakeld door Turgay Orak met 40-17 in 19 in de halve finale. Lütfi Çenet en Muhammet Çavuşoğlu ontmoetten elkaar in de andere halve finale. Çenet was de winnaar met een score van 40-32 in 20 beurten.

In de finale domineerde Lütfi Cenet vanaf de start tegen Turgay Orak en won met 40-27 in 23 deze eerste Grand Prix van het seizoen.

Semih Saygıner haalde het hoogste. gemiddelde van het toernooi, Sayginer en Berkay Karakurt kregen de prijs voor de met zijn 40-0 partij in 7 beurten tegen Ömer Karakurt. Semih Saygıner en Berkay Karakurt kregen de prijs voor de hoogste serie.

De 15-jarige Burak Haşhaş startte vanaf de derde ronde in de mannencategorie, waarin hij voor het eerst deelnam. Het jonge talent overleefde 9 ronden en in totaal 20 partijen. In de categorie junioren eindigde de halve finale tussen Alptekin Canözkan en Doğukan Çorbacı in 30-21 in 25 voor Corbaci. In de andere halve finales stonden Denizcan Akkoca en Burak Haşhaş tegenover elkaar. Denizcan Akkoca versloeg de jonge stuntman van dit toernooi, Burak Haşhaş, met 30-12 in 26/25 beurten. Hij won daarna ook de finale met 30-22 in 29 tegen Çorbacı. In het juniorentoernooi haalde Çorbacı het hoogste partijgemiddelde met 1.500 in de achtste finale tegen Eren Şodi.

Bij de dames kreeg de halve finale tussen Güzin Müjde Karakaşlı en Gülşen Degener een boeiend slot. omstreden. De twee speelsters kregen op 29-29 beide een en twee matchpunten, uiteindelijk won Degener de wedstrijd (30-29 in 31) en plaatste zich voor de finale. Zowel Degener als Karakasli scoorde een serie van 6 in de slotfase.

Gülşen Degener won vervolgens de finale van Arzu Gök, die zich had geplaatst door een overwinning op Ayşegül Fendi (30-25 in 59). In de finale was Gülsen de sterkte met 30-21 in 43 beurten.

De winnaars van de Grand Prix tijdens de huldiging op het podium

Lütfi Cenet, winnaar in de finale van de eerste Grand Prix

Gülsen Degener versloeg Arzu Gök na een fascinerende halve finale tegen Guzin Mujde Karakasli